SHELTER - DE LAATSTE VOORSTELLING
ALBA
EDUCATIE
AUDITIES
ARCHIEF
CONTACT
HOME
WAT IS ALBA

ALBA is een theaterhuis dat eind 1999 is opgericht door artistiek leider Mees. Haar doel is het bieden van theatrale werkvormen en een podium voor jonge talentvolle spelers/performers uit alle windstreken. In de eerste jaren was ALBA een nomade die langs verschillende theaters trok om haar voorstellingen te laten zien. In 2006 streek ALBA neer aan de achterkant van De Loods ,van Toneelgroep de Appel, die ons werd toegewezen door de Gemeente Den Haag. Na het bespelen van verschillende Haagse podia heeft ALBA in 2009 voet aan grond gezet in Theater De Regentes.

Wat doet ALBA:

Wat maakt ALBA uniek?


Hoe doet ALBA dat: ALBA biedt drie maaktrajecten aan:

ALBA I = VERKENNEN
In deze verkenningsfase staat bewustwording en gebruik van de zintuigen centraal. Jonge eigenzinnig talenten doen eerst auditie, waarin ze tonen wie ze zijn, wat ze willen en kunnen.  ALBA biedt ruimte voor performance, spel, muziek, dans, tekst schrijven, vormgeving, kostuumontwerp en nieuwe media. De focus binnen het traject ligt op de artistieke ontwikkeling, verdieping en uitdrukking van het specifieke talent. Tijdens het maakproces krijgen de deelnemers ter inspiratie vanuit verschillende disciplines een aantal unieke masterclasses aangeboden. Dit resulteert in een reeks performances waarin elk individu een eigen verantwoordelijkheid heeft. Deze vormen met elkaar de voorstelling, Sensorium!

ALBA II = VERDIEPEN
In deze verdiepingsfase wordt ingegaan op theatermaken in de breedste zin van het woord: wat wil ik, waarom (wat fascineert me), met wie, en hoe wil ik realiseren. Na twee auditierondes wordt aan de hand van een thema gezamenlijk een voorstelling gemaakt vanuit eigen aangedragen materiaal. Het is van belang dat het specifieke talent van de speler/performer wordt uitgedaagd en optimaal ingezet. De diverse bijdragen worden uiteindelijk door de begeleidende regisseur zodanig bewerkt en tot een geheel gecomponeerd dat daaruit een voorstelling ontstaat. Tekst, beeld, muziek, choreografie, multimedia, vormgeving en licht vormen met elkaar een uniek landschap waarmee en waarin een verhaal kan worden verteld. De voorstelling wordt minimaal 10 keer op locatie gespeeld. Daarna vindt doorstroom plaats naar verschillende kunstvakopleiding of andere wegen die voor professionalisering zorgen.

ALBA III = PROFILEREN

Disclaimer

ECDsign