SHELTER - DE LAATSTE VOORSTELLING
ALBA
EDUCATIE
AUDITIES
ARCHIEF
CONTACT
HOME

ALBA theaterhuis biedt niet alleen cultuureducatie aan die gekoppeld zijn aan een voorstelling. Jaarlijks zijn we ook terug te vinden op scholen voor workshops of een theatertraject.

ALBA en het Christelijk Lyceum Delft


Afgelopen seizoen heeft ALBA op 22 Maart 2011, 32 leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft in Theater De Regentes mogen verwelkomen voor een workshop theater, welke in het teken stond van de oneindigheid. Die middag hadden de leerlingen letterlijk het hele theater tot hun beschikking en hebben daar optimaal gebruik van gemaakt.

In groepen kregen ze door de educatiemedewerker van Theater De Regentes een rondleiding door het hele pand. Van de kleedkamer tot  grote zaal en van coulissen tot de kleinste theater zaal, hebben ze ontdekt dat er in het theater nog vele sporen van het voormalige zwembad terug te vinden zijn. De rondleiding eindigde in Het Diepe en daar zijn de leerlingen letterlijk in het diepe gegooid. Meteen zijn ze aan de slag gegaan met een korte maar ingewikkelde warming-up. Met zijn allen werden ze onderdeel van de deeltjesversneller in Geneve en moest iedereen zijn best doen niet in de war te raken tussen de namen van je klasgenoten, wiskundige symbolen en fruitstukken.

Tijdens deze oefening hebben de leerlingen kennis gemaakt met de basisprincipes van theater. Het geven en ontvangen van focus, timing en verstaanbaarheid zijn daar voorbeelden van.Grote dank aan de leerlingen en docenten van het Christelijk Lyceum Delft voor de leuke middag!

Disclaimer

ECDsign