SHELTER - DE LAATSTE VOORSTELLING
ALBA
EDUCATIE
AUDITIES
ARCHIEF
CONTACT
HOME

spel
Pia Louwerens
Bowy Goudkamp

Thomas Galesloot
Sara van Nes
Maaike Schep
Nina Malan
Sebastiaan Mets
Han Ruiz Buhrs
Rikko Voorberg
Tijn Schmits

regie

Marcel Roijaards
Arlon Luijten

zakelijke leiding

Daphne van Iperen

productie en educatie

Sascha van Veen
Sanne van Huissteden

marketingcommunicatie & office

Serge van Marion
Diewertje van der Ree
Nedra Kenzari

Klik hierboven voor het smoelenboek en ontmoet de spelers.

Looking for Higgs

Looking for Higgs
a quantum physical shuffle
Wat is Higgs?

Voordat je meegesleurd wordt door Looking for Higgs is het wel handig te weten wat Higgs is. Het Higgsdeeltje is nog kleiner dan een molecuul, nog kleiner dan een atoom. Professoren hebben in 1964 voorspeld dat het Higgs- deeltje bestaat. Sindsdien zijn we op zoek naar manieren om dat deeltje te vinden. In Geneve ligt een gigantische buis onder de grond van wel meer dan 27 kilometer omtrek. Hierin proberen we de oerknal na te bootsen. Sommigen denken hiermee het mysterieuze Higgsdeeltje te vinden, anderen zijn bang dat hierdoor een zwart gat kan ontstaan dat onze aarde in zichzelf zal opslokken. Wat is het toch in dit kleine en gevaarlijke (?) deeltje dat ons zo mateloos fascineert? Zou het dan echt zo zijn dat het Higgsdeeltje het antwoord geeft op alle vragen? Wat was er voor de Big Bang? Is er iets voor en na de dood? Is er leven op een andere planeet? Kan ik reizen in de tijd? Is het Higgsdeeltje misschien een ander woord voor God?

Wetenschap versus religie.

Kun je iets Goddelijks zichtbaar maken zonder tekst? Kun je met ingewikkelde sommen en natuurkundige formules wel een voorstelling maken? En zo ja, hoe ziet deze er dan uit?Mary en Peter Higgs zijn verliefd, net getrouwd. Peter is astronaut en gaat voor een missie van een jaar de ruimte in. Hij moet zoeken naar het ontbrekende deeltje dat op alle vragen een antwoord geeft. Na tien jaar is hij nog steeds niet terug. Hij is in een zwart gat terecht gekomen en is verdwaald. Hij reist van planeet naar planeet, op zoek naar de terugweg. Mary zit thuis en wacht op haar Peter.


Omdat de spelers niet alleen podiumperformers zijn maar ook passies hebben die liggen bij bouwkunde, beeldende kunst, theologie en kunstmatige intelligentie hebben ze allemaal een  verschillende en verrassende kijk op Higgs.

Looking for Higgs is onderdeel van het ALBA II traject. De jonge spelers hebben in oktober 2010 auditie gedaan voor dit traject en vervolgens zijn ze met Marcel Roijaards, Arlon Luijten en met elkaar deze voorstelling gaan maken. Benieuwd naar de spelers? KLIK HIER

Wat is Higgs?

Voor dat je meegesleurd wordt door Looking for Higgs is het wel handig te weten wat Higgs is. Het Higgs-deeltje is nog kleiner dan een molecuul, nog kleiner dan een atoom. Professoren hebben in 1964 voorspeld dat het Higgs- deeltje bestaat. Sindsdien zijn we op zoek naar manieren om dat  deeltje te vinden.  In Geneve ligt een gigantische buis onder de grond van wel meer dan 27 kilometer omtrek. Hierin proberen we de oerknal na te bootsen. Sommigen denken hiermee het mysterieuze Higgsdeeltje te vinden, anderen zijn bang dat hierdoor een zwart gat kan ontstaan dat onze aarde in zich zelf zal opslokken. Wat is het toch in dit kleine en gevaarlijke (?) deeltje dat ons zo mateloos fascineert? Zou het dan echt zo zijn dat het Higgsdeeltje het antwoord geeft op  alle vragen? Wat was er voor de Big Bang? Is er iets voor en na de dood? Is er leven op een andere planeet? Kan ik reizen in de tijd? Is het Higgsdeeltje misschien een ander woord voor God?

Wetenschap versus religie.

Kun je iets Goddelijks zichtbaar maken zonder tekst? Kun je met ingewikkelde sommen en natuurkundige formules wel een voorstelling maken? En zo ja, hoe ziet deze er dan uit?

Higgs en de spelers

Omdat de spelers niet alleen podiumperformers zijn maar ook passie hebben liggen bij bouwkunde, beeldende kunst, theologie en kunstmatige intelligentie hebben ze allemaal een  verschillende en verrassende kijk op Higgs.

Looking for Higgs is een voorstelling van een ALBA II traject. De jonge spelers hebben in oktober 2010  een auditie gedaan voor dit traject en vervolgens zijn ze met Marcel Roijaards, Arlon Luijten en met elkaar deze voorstelling gaan maken. Benieuwd wie de spelers zijn? Klik op Smoelen in de linkerkolom.

Disclaimer

ECDsign