SHELTER - DE LAATSTE VOORSTELLING
ALBA
EDUCATIE
AUDITIES
ARCHIEF
CONTACT
HOME
EDUCATIE

Als educatiemedewerker van ALBA theaterhuis verzorg ik graag bij iedere muziektheaterproductie die ALBA uitbrengt, een bijzonder en passend lesprogramma voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.Om ons ons jongste publiek vooraf aan hun voorstellingsbezoek goed voor te bereiden biedt ALBA een gratis lesprogramma aan. Het programma bestaat uit twee onderdelen; informatief en actief, waarbij spelopdrachten in opgenomen zijn.

Informatief

Op school of in het theater waar ALBA te zien is, wordt een inleiding gegeven. Het thema, de stijl en de onderliggende lagen van de voorstelling, maar ook de visie van de regisseur en achtergronden van de acteurs worden hierin verwerkt.

Actief
Passend op de voorstelling wordt er een programma ontwikkelt waarbij de leerling wordt aangezet om zelf een associatie, idee of mening over het thema van de voorstelling te vormen. Dit kunnen schrijf-, beeldende, ontwerp- of luisteropdrachten zijn, maar ook een debat of discussie over de actualiteit die in de voorstellingen zitten.Resultaat
Na het lesprogramma zal de leerling optimaal voorbereid op de voorstelling die we gezamenlijk zullen bezoeken. Door de inhoudelijke informatie weten ze wat ze kunnen verwachten en zal de leerling helpen te ontspannen. Juist de ontspanning en de herkenbare elementen die behandelt zijn in de les, zal de waarneming naar een hoger niveau tillen.

Wanneer mogelijk zal er voor- of achteraf aan een voorstellingsbezoek een rondleiding door het theater worden aangeboden. Daarbij kunnen leerlingen een kijkje achter de schermen nemen en de acteurs ontmoeten. Net als wij zijn de acteurs altijd erg nieuwsgierig naar hun publiek en gaan ze graag met hen in gesprek.

Namens ALBA theaterhuis kom ik graag met u in contact om kennis te  maken en eventuele samenwerkingen te bespreken.

MEER INFO...

Hartelijks,
Sascha van Veen, Cultuureducatie ALBA theaterhuis

Disclaimer

ECDsign